Krem juha od tikvice i krastavaca

11:07


Potrebne namirnice :
  • 400 g (očišćene mase)tikvice
  • 250 g (očišćenog)krastavca
  • 3 češnja češnjaka
  • 6 dl vode
  • 1 manja kašika vegete
  • 1 manja kašika maslaca
  • 1 grančica (5 do 7 listova) svježe metvice
  • 3 grančice peršina po potrebi sol i papar (svježe mljeveni)
  • 1 čaša (180 g) ili 1,5 dl kiselog vrhnja ili vrhnja za kuhanje

Način pripreme:
Tikvicu i krastavac dobro operite, eventualno ogulite i narežite na komadiće.Ako imate domaće povrće npr. iz vlastitog vrta, ne gulite ga. Samo ga dobro operite, odrežite vrhove i kod krastvca provjerite, da nisu zaostale one male bodlje.

Dodajte narezano povrće u lonac srednje veličine, prelijte ga vodom, dodajte maslac, očišćeni češnjak i vegetu.

Zagrijavajte do vrenja u zaklopljenom loncu, kada provrije, smanjite temperaturu ploče i ostavite da se kuha 10 minuta.

Lonac odmaknite sa ploče i dodajte vrhnje*, nasjeckane listiće metvice i peršina.

Izpirirajte juhu štapnim mikserom, sve dok ne postane kremasta i glatka. Kušajte juhu i dodajte soli i svježe mljevenog papra po potrebi.

*Ovisno o tome dali ste dodali kiselo ili slatko vrhnje, juha će vam variirati od kiselkaste do nježno kremaste.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari