Pita od tikvica

11:15


Potrebne namirnice:
  • 1 kg tikvica
  • 4 jajeta
  • 250 gr tvrdog ovčijeg sira
  • 250 gr Trapista
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike susama
  • peršunov list, so, biber

Način pripreme:
Tikvice oprati i narendati krupno. Sir i Trapist takodje narendati krupno. Naseckati peršun i papričicu i dodati masi od tikvica i sireva. Jaja dodati celoj masi i dobro promešati. Na kraju umešati i susam, biber i so po ukusu.Pleh malo podmazati maslinovim uljem i izručiti masu u njega. Pećnicu prethodno zagrejati na 180 stepeni. Peći oko pola sata, sve dok ne dobije lepu rumenu koricu.
Napomena:
Umesto Trapista može Ementaler, Gauda, Kačkavalj ili neki drugi fini dimljeni sir. Služiti toplo, uz kiselo mleko.Posluživanje za 4 osobe.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari