POM

22:14

POM

Potrebne namirnice :

  • 1/2 kg piletine, očišćene i narezane na kockice
  • 100 g slanine, narezane na kockice
  • 2 rajčice, narezane na kockice
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • so, biber, curry, peršin
  • 1/2 L pilećeg temeljca
  • 8 krompira srednje veličine, naribati
  • 1 naranča
  • 1 limeta
  • 1 kašikica šećera
  • 100 g krušnih mrvica
  • maslinovo ulje


Način Pripreme :

Na malo maslinovog ulja prepržite piletinu. Kad promijeni boju, dodajte sol, papar i curry te promiješajte. Zatim piletini dodajte slaninu, rajčicu, luk i peršin, dobro promiješajte i tako kuhajte na laganoj vatri dok gotovo sav sok od rajčice ne ispari, povremeno miješajući.Kad sok od rajčice ispari, dodajte pileći temeljac te kuhajte povremeno miješajući dok gotovo sva tekućina ne ispari. Sve skupa će Vam za pripremu piletine trebati otprilike pola sata.Krompir ogulite i naribajte, prelijte ga sokom od naranče i limete te pošećerite.
Zagrijte pećnicu na 220°C.U vatrostalnu zdjelu stavite pola naribanog krumpira, zatim smjesu od piletine, te na to preostali krumpir. Po vrhu pospite krušnim mrvicama te stavite peći, otprilike 15-20 minuta (odnosno dok se krumpir ne zapeče).Serviranje za 6 ljudi

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari