Juneće jeger šnicle

15:07

Potrebne namirnice:
-1 kg junećih šnicli
-300 g šampinjona
-3 kašike paradajz pirea
-2 kašičice senfa
-2 čena bijelog luka ,brašno, ulje, list lovora, suhi biljni začin, so

Pripremna:
Dobro izlupajte šnicle, posolite ih i s jedne strane uvaljajte u brašno. Na umjereno zagrijanom ulju pržite šnicle tako što na ulje stavljate stranu s brašnom. Kada šnicle dobiju zlatastu boju, okrenite ih, pa ih ispržite i sa druge strane. Tako pržite sve šnicle i vadite ih na topao tanjir. Na istom ulju kratko pržite izgnječeni bijeli luk, dodajte lovorov list, paradajz pire i senf i preko poređajte ispržene šnicle. Nalijte vodom da ogreznu i protresite posudu da se sve sjedini. Dinstajte na laganoj vatri i kada je meso skoro gotovo, dodajte usitnjene šampinjone, te začinite suhim biljnim začinom i solju. Poslužite sa barenim krompirom.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari