Juneći perklet

15:02

Juneći perklet recept

Potrebne namirnice:
  • 800 g junećeg mesa
  • 4 glavice crnog luka 
  • 4 kašike paradajz pirea
  • ulje
  • kašika aleve paprike
  • kašika brašna
  • 2 kašike suhog biljnog začina
  • sjeckani peršun
  • so
  • biber

Priprema:
Meso isjecite na manje kocke i stavite ga na zagrijano ulje da se brzo proprži sa svih strana. Smanjite vatru i dodajte sitno sjeckani luk. Nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na laganoj vatri. Kada meso omekša, dodajte paradajz pire i suhi biljni začin, pa sve dobro promješajte. Dodajte vode po potrebi i dinstajte dok meso sasvim ne omekša. Poprašite alevom paprikom i brašnom, začinite solju i biberom i još kratko dinstajte. Ako je potrebno, nalijte još malo vode. Uz perkelt poslužite restovanu boraniju sa slaninicom i bijelim lukom.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari