Pileća supa sa knedlama

23:56

Pileća supa sa knedlama
Sastojci:
  • krupnije pile ili kokoš
  • vezica zeleni
  • glavica crvenog luka
  • struk praziluka
  • biber u zrnu
  • kašika začina od povrća
Knedle
  • 2 jajeta
  • 2 kašike maslaca
  • 8 – 10 kašika griza
  • malo praška za pecivo
  • so
  • mljeveni biber

Priprema:
Istranžirati očišćeno pile ili kokoš. Meso i očišćenu zelen staviti u veći lonac, naliti hladnom vodom i kuhati. Prepžiti prepolovljenu glavicu crnog luka, pa ubaciti u supu zajedno sa prazilukom iszrezanim na dva – tri dijela.Začiniti biberom u zrnu i začinom od sušenog povrća pa kuhati dok se meso ne počne odvajati od kostiju.Skinuti supu s vatre, procijediti u drugi lonac, vratiti na vatru i nastaviti kuhanje koliko je potrebno da supa provri. Tada ubaciti knedle i sačekati desetak minuta da se skuhaju.
Priprema knedli: Umutiti 2 bjelanca pa dodati žumanca. Sve promiješati pa dodati otopljen maslac, griz, malo praška za pecivo, biber i so. Pomiješati sve sastojke i ostaviti sat vremena da griz nabubri. Malom kašičicom uzimati smjesu i spuštati u vrijuću supu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari