Pohovani pileći ćevapi

02:16

Pohovani pileći ćevapi recept

Potrebni sastojci:
  • pileće bijelo meso 600g
  • suhi vrat 100g
  • peršunov list 0.5supene kašike
  • krompir 2 kom
  • jaja 1 kom
  • bijeli luk 2 čena luka
  • prezla 4 supene kašike
  • biber 0.5 kafene kašike
  • prstohvat soli
Poh
  • jaja 2 kom
  • brašno 100g
  • prezla 100g
Preliv
  • kisela pavlaka 1 kom
  • majonez 150g
  • vegeta pola kafene kašike

Priprema: 
Smjesa za pohovane pileće ćevape: 
pileće bijelo meso sameljite, krompir skuhajte u ljusci, oljuštite ga i ispasirajte. Bijeli luk, peršunov list i suhi vrat sitno isjecite. Spojite mljeveno pileće bijelo meso, sitno isječen peršunov list, bijeli luk i suhi vrat, propasiran kuhani krompir, jedno jaje, prezlu i začine pa dobro promiješajte da dobijete homogenu smijesu za pohovane pileće ćevape.

Od gotove pileće smjese oblikujte ćevape i pripremite ih za pohovanje. Preostala jaja malo posolite i umutite ih viljuškom, u zasebne tanjire naspite brašno i prezlu, pa svaki ćevap uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržite pohovane pileće ćevape u vrućem, dubokom ulju do zlatno žute boje.

Za preliv sjedinite majonez sa kiselom pavlakom, začinite ga sa vegetom i bibierom po ukusu pa prelite vruće, gotove pohovane pileće ćevape i poslužite.
Priprema po gore navedenom receptu je za 6 osoba. Vrijeme spremanja oko 60 minuta


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari