Prhke kiflice od mrkve

02:15

Prhke kiflice od mrkve recept

Potrebni sastojci:

  • 250 g mrkve
  • 200 g hladnog maslaca
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • pola paketića praška za pecivo
  • oko 500 g glatkog pšeničnog brašna


Priprema:
Mrkvu očistiti, oprati i stino naribati. U posudi za miješanje prstima u brašno utrljati maslac, šećer, sol dok se ne dobija smjesa nalik krušnim mrvicama. Dodati prašak za pecivo i mrkvu te sve zamijesiti u glatko tijesto.
Podijeliti tijesto na dva dijela, svaki zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u hladnjaku da miruje oko 30 – 45 minuta.U međuvremenu pećnicu zagrijati na 150 do maksimalno 175°C (sve zavisi o jačini pojedine pećnice – priagoditi sebi).
Odmoreno tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini na krug debljine oko 5 mm, narezati na 8 dijelova. Na svaki dio svatiti malo marmelade po želji i savijati u kiflice.Peći oko 30 minuta (po potrebi i produžiti vrijeme pecenja).Servirati tople ili hladne posute šećerom u prahu.

Napomena:
Tijesto je malo mekše od običnog prhkog tijesta pa ga je prilikom valjanja potrebno malo više pobrašniti i lagano valjati.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari