Rolat "štefani"

15:14

Potrebne namirnice:
-600 g mljevene teletine
-6 jaja
-2 glavice crnog luka
-kašičica bijlog luka u prahu, kašika sjeckanog peršuna
-80 g sredine bijelog hleba
-50 ml mlijeka, list lovora, nekoliko zrna bibera, kašika suhog biljnog začina, so, biber, ulje

Priprema:
Crni luk usitnite i dinstajte na ulju kome ste dodali nekoliko zrna bibera i list lovora. Kada je luk gotov, izvadite biber i lovorov list i prespite u činiju s mesom. Dodajte dva jaja, ocjeđeni hljeb, suhi biljni začin, sjeckani peršun, so i biber, pa masu dobro izmjesite rukama. Ostala jaja skuhajte tvrdo i oljuštite ih. Meso rastanjite na providnoj foliji, po sredini poredajte kuhana jaja i savijte rolat. Stavite u podmazan pleh, premažite rolat uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Prohlađen rolat pažljivo isjecite na kriške i servirajte uz pire od krompira i šargarepe.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari