Sacher torta

13:52

Sacher torta recept

Sastojci:
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • 10 jaja
  • 150 g oštrog brašna
  • 300 g marmelade od marelice
  • malo limunove kiseline
Glazura
  • 250 g nariban čokolade za kuhanje
  • 120 g margarina za kolače

Priprema:
Od 10 jaja odvojite na jedno mjesto žumanjke a na drugo bjelanjke. Žumanjke izmiksajte a nakon toga im dodajte na lagahnoj vatri istopljene maslac i čokoladu.Nakon što ste to miksali 2 do 3 minute u smjesu počnite postepeno da dodaje brašno i snijeg od bjelanjaka. Nakon što ste sve to izmiješali smjesu sipajte u kalup.Koru pecite na temperaturi od oko 180*C otprilike pola sata.Nakon što je kora pečena prerežite je na dva dijela tako da dobijete dvije kore.Donji dio kore premažite ugrijanom marmeladom zajedno sa sokom od limuna. Postavite i drugu koru te istom smjesom premažite i nju.

Glazura
Istopite margarin na laganoj vatri te njime prelijte izmrvljenu čokoladu za kuhanje. Sve to dobro miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Glazurom premažite tortu i ostavite da se sve to dobro ohladi.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari