Banana split

02:27

Banana split
Sastojci:
-250 ml mlijeka
-2 jajeta
-250 g maslaca
-kesica vanilin šećera
-150 g šećera
-200 kupovnih kora za tortu
-4 kašike džema od kajsija
-6–7 banana
-2 kašike limunovog soka
-6 kašika ruma ili soka od naranče
-100 g čokoladnih mrvica
-120 ml slatke pavlake
-5 kašika rastopljene čokolade

Priprema:
Mlijeko, jaja, 30 grama omekšalog maslaca, vanilin šećer i šećer umutite na pari da dobijete gušću kremu. Sklonite s vatre i ohladite u frižideru.
Koru za tortu obrežite prema kalupu, a višak koji odrežete isjecite na kockeic. Koru stavite u kalup za tortu, premažite ga džemom, zatim na njega stavite dio kreme, u nju utisnite kolutove banana debljine 2 cm, da stoje uspravno (banane prethodno prelijte limunovim sokom da ne pocrne) i preko banana ostatak kreme.
Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, pa je premažite umućenom slatkom pavlakom. Na kraju nanesite rastopljenu čokoladu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari