Čokoladna sladoled torta

13:48

Čokoladna sladoled torta
Sastojci:
Za beze koru:
  • 3 bjelanjca
  • 1 kašika jabučnog octa
  • 150 g šećera
  • 250 g gustina
Za kremu:
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 3 žumanca
  • 100 g šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 2 kašike praha za capuccino 
  • 2 dl vrhnja za šlag (za preljev)

Priprema:
Kako napraviti beze koru:
Bjelanjca miksati dok ne postanu čvrsta(snijeg), pa polako i dalje miksajući dodavati ocat i šećer. Na kraju u smjesu umiješati gustin i kratko izmiksati.
Na papiru za pečenje nacrtati kružnicu, iste veličine kalupa u kojem ćete praviti tortu. U okviru te kružnice nanijeti snijeg od bjelanjaca, poravnati kašikom da bude ravnomjerne debljine svugdje. Ostaviti malo šauma, pa sa strane špricom nanijeti male ružice.
Sušiti(peći) u pećnici 90 minuta na 120℃.
Osušenu koru ohladiti, pa oprezno odvojiti od papira za pečenje. Ako je prevelika, nožem izrezati na željeni oblik. OPREZ: kora je jako krckava i veoma lako se lomi! Ostatke beze kore koji su se osušili, umrviti ih u pripremljenu kremu. Ružice ostaju za samu dekoraciju na kraju, ali ako ih imate previše slobodno ih ubacite u kremu.
Za kremu:
Miksati žumanjke sa vanilijom i šećerom nekoliko minuta, pa tu smjesu kratko prokuhati dok se šećer lagano ne istopi.
U posebnoj posudi izmiksati šlag da bude čvrst a u drugoj izraditi sir da bude glatko. Pomiješati sir i šlag pa u smjesu dodati i kuhanu kremu od žumanjaka.
U kremu krupno naribati 100 g čokolade i promiješati.
Za preljev:
Zagrijati u posudi slatko vrhnje, pa u njemu otopiti natrganih 200 g čokolade uz miješanje dok ne postane jednolična tekuća masa. Umiješati i 2 kašike praha za capuccino.








Izrada:
Prije pripremljenu 'Beze koru' položiti na pladanj pa oko nje staviti obruč torte.
Naribati na koru 50 g čokolade, pa premazati polovicom straccatela kreme, izliti po njoj otopljenu čokoladu pa staviti u škrinju da se malo stegne.
Izvaditi iz hladnjaka i premazati ostatkom kreme. Vratiti u hladnjak i ostaviti da se zamrzne.
Prethodno zamrznutu tortu osloboditi od obruča, premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Tortu je potrebno izvaditi iz hladnjaka(zamrzivača) 2 sata prije rezanja i posluživanja.
Poslužiti tortu uz preljev od čokolade.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari