Milk šnite

11:06

Milk šnite
Sastojci:
Za biskvit:


  •  5 jaja
  •  5 kašika šećera
  •  5 kašika brašna
  •  2 kašike kakaa
  •  2 kašike meda
  •  1 dl ulja
  •  1 vanilin šećer
  •  1/2 praška za pecivo

Za kremu:

  •  300 ml vrhnja za šlag
  •  1 vrećica želatine
  •  2 kašike meda
  •  3 kašike kiselog vrhnja

Priprema:
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom, dodavati i ostale sastojke postepeno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Masu rasporediti preko papira za pečenje u velikom limu od pećnice, peći na 180ºC 15 min. Pečeni biskvit izvaditi, ohladiti i prerezati na dva dijela kako biste dobili dvije kore.
U međuvremenu za kremu miksati vrhnje za šlag u čvrsti šlag. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici. U šlag dodati med i kiselo vrhnje i na kraju otopljenu želatinu.
Premazati jednu koru kremom, poklopiti drugom korom, lagano pritisnuti površinu kako bi se slijepilo, ohladiti i poslužiti rezano na šnite.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari