Španska pita

10:01

Španska pita
Sastojci:
  •  4 komada jajeta
  •  1 šolja suncokretovog ulja
  •  50 g kiselih krastavaca
  •  bibera po želji
  •  200 g stišnjene šunke
  •  1 komad praška za pecivo
  •  po ukusu soli
  •  200g edamera
  •  2 šolje brašna
  •  200 g svježih šampinjona

Priprema:
Šampinjone očistiti i narezati na listiće.Isjecite stišnjenu šunku i kisele krastavčiće na kockice.Sir narendajte na krupno rende (za jabuke).
Tijesto:
Sipati brašno u veću posudu, dodati prašak za pecivo i dobro promješati.Dodajte ulje i jaja pa ponovo dobro promješajte. Nema potrebe da dodajete bilo kakvu tečnost, ulje i jaja su sasvim dovoljni da bi ste dobili kompaktnu masu.Posolite i pobiberite po ukusu.Dodajte šunku u crijevu i šampinjone.Dodajte kisele krastavčiće i narendani sir pa sve dobro promješajte.
Pečenje:
Podmažite pleh , zatim ravnomjerno rasporedite masu . U prethodno zagrijanoj rerni pecite pitu oko 30 minuta.
Napomena:
Ukoliko neko ima problem sa tim sto šampinjoni puste vodu možete ih prethodno 'marinirati' tako što ih ubacite u vodu sa malo sirceta i skuhati pa procjediti i statiti u tijesto. Vrlo jednostavno a pomaže jer one tako puste vodu i skupe se.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari