Tikvice s mljevenim mesom

23:03

Punjene tikvice
Sastojci:
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka
  • začini po ukusu
  • 3 manje tikvice
  • 3 kašike ulja
  • 0,5dl vode

Priprema:
Tikvice oguliti, izvaditi sjeme pa prejseći na 4 dijela , sa one strane svakog parčeta tikvice ostaviti ivicu, ne vaditi do kraja.
Pouljiti tepsiju, pa nasuti vodu i poslagati tikvice.
Pomješati mljeveno meso i izblendiran luk sa jednim jajetom i začinima pa sa ovom smjesom napuniti izdubljene djelove.
Umutiti preostalo jaje sa pavlakom pa preliti preko napunjenih tikvica.
Peći na 200 stepeni oko sat vremena.
Punjene tikvice poslužiti tople.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari