Tikvice sa piletinom

14:08

Tikvice sa piletinom
Sastojci:
- tikvice 1kg
- pileće bijelo meso 400g
- sveža paprika 2 komada
- paradajz 3 komada
- kisela pavlaka 200g
- so 1 kafena kašikica(kk)
- vegeta 1 kk
- biber0.2 kk
- brašno 1 supena kašika(sk)
- bosiljak 0.2 sk

Priprema:
Za pripremu punjenih tikvica sa piletinom prvo tikvice oljuštite i presjecite na pola po dužini, a zatim izdubite kašičicom sjemenke. Tikvice posolite i kratko ih propržite na malo zagrijanog ulja, samo da omekšaju. Ovako pripremljene tikvice složite u podmazanu manju tepsiju ili vatrostanu činiju.

Za pripremu nadjeva papriku operite i isjecite na tanke trake, stavite papriku na malo zagrijanog ulja da se prži, pa joj dodajte sitno isječeno pileće bijelo meso i kratko zapecite. Dodajte jedan oljušten i sitno isječen paradajiz i začine po ukusu: so, biber, vegetu. Dodajte brašno dobro promješajte, naspite 100g pavlake i sklonite piletinu sa povrćem sa ringle.

Pripremljene tikvice napunite piletinom sa povrćem, preostali paradajiz isjecite na kolutove i složite ga preko piletine. Preko paradajza pospite usitnjen bosiljak i sve prelite preostalom pavlakom malo razrijeđenom sa par kašika mlijeka.
Tikvice sa piletinom stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni da se peku oko 30 minuta. Gotove tikvice tople poslužite.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari