Zapečeni njoki

01:51

Zapečeni njoki
Sastojci:
- 1 pakiranje gotovih njoka (1 kg)
- 1 manji luk
- 100g pancete
- 3 dl vode
- 4 kašike gustina
- 5 kašika kiselog vrhnja
- 150g sira trapista
- kečap, bosiljak, origano, vegeta, sol, biber

Priprema:
Njoke skuhati u vreloj vodi, ocijediti.
Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk i pancetu. Nakon par minuta dodati polovicu vode, pustiti da prokuha, začiniti, dodati vrhnje i na kraju gustin promiješan sa ostatkom vode. Popraviti okus po potrebi, a ako je pregusto dodati još vode i promiješati. Kuhati samo par minuta dok se umak ne ujednači.
Kuhane njoke prebaciti u namašćen lim, preliti ih umakom, posipati ribanim sirom, pokapati kečapom i zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200ºC 20 min,
Poslužiti uz zelenu salatu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari