Bijeli umak od kiselog vrhnja

10:35

Bijeli umak od kiselog vrhnja
Sastojci:
  • 2 kašike brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 2 kašike maslaca
  • vegeta
  • so

Priprema:
Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete malo svjetliji zapržak.Zatim prvo zalijte s malo hladnog mlijeka nakon toga dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri nekih 10 minuta da se umak zgusne. Gotov umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Ovaj umak možete poslužiti s pečenom divljači, pečenom teletinom, pirjanim gljivama slobodno isprobajte i sa drugim jelima....Utiske možete napisati na našoj fb stranici... Prijatno

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari