Božanske kruške

23:49

Božanske kruške
Sastojci:
  • 4 kruške
  • 400 ml porta
  • 40 g isjeckanih oraha
  • 40 g isjeckanih badema
  • 40 g meda
  • 100 ml slatke pavlake
  • šipka vanilije
  • cimet
  • karanfilić

Priprema:

Kruške oljuštiti, presjeći na pola, izdubiti i skuhati u portu (bijelo vino) (do 70%) zajedno sa cimetom i karanfilićem. Orahe, bademe i med sjediniti,zatim napuniti kruške, poredati ih u tepsiju i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrijanoj na 180*C. Šipku vanilije rasjeći, izvaditi nožem sredinu i pomješati sa slatkom pavlakom. Umutiti slatku pavlaku sa vanilijom u šlag. Zapečene kruške servirati na tanjiriću , potom dekorisati šlagom i poslužiti.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari