Burek

23:38

Burek
Sastojci:
Tijesto za jufke

  • 500 g brašna
  • malo ulja
  • malo soli
  • vode po potrebi

Nadjev:

  • 500 g mljevenog mesa
  • dvije glavice crvenog luka
  • jedna kašika pavlake
  • pola šoljice vode
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:
Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15-tak minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto koje je odstojalo podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka.
Tako razvijenu jufku razrezati na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju.
Priprema nadjeva:
Sve navedene sastojke dobro izmiješati.
Pitu peći dok fino ne porumeni, zatim je politi uprženim puterom

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari