Churos

16:17

Churos
Sastojci:
  • Pola šolje šećera, plus kašika i po za posipanje
  • Kašičica cimeta
  • Šolja vode
  • Malo soli
  • Dvije kašike ulja
  • Šolja brašna
Za čokoladni sos:
  • Pola šolje slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:
Pomješajte pola šolje šećera sa cimetom u manjoj posudi i ostavite sa strane.
U manjoj posudi, na srednje jakoj temperaturi mješajte vodu, kašiku ipo šećera, so i dvije kašike ulja. Pustite da provri, a zatim sklonite sa vatre, dodajte brašno i mješajte dok ne dobijete lopticu glatkog tijesta. Ostavite da se prohladi.
U veću posudu stavite ulje na šporet da se grije, i kad je postiglo odgovarajuću temperaturu uz pomoć poslastišarskog šprica za ukrašavanje ( u ovom slučaju vam plastična kesica neće moći poslužiti, jer je tijesto gusto) u ulje od tijesta istiskajte tanke dugačke štapiće. Nit možete prekidati uz pomoć noža ili makaza.
Nemojte peći više od tri churosa u jednoj turi. Pustite ih da dobiju zlatnu boju, ocjedite ih od viška ulja na papirnom ubrusu, pa ih uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta.
Poslužite sa sosom od čokolade, koji ćete napraviti tako da pavlaku zagrijete na šporetu do tačke ključanja i njome prelijete komadiće čokolade koje ste stavili u posudu. Mješajte dok ne dobijete tečan sos, bez grudvica.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari