Ćufte

23:07

Ćufte
Sastojci:
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 100 g pancete i suhog vrata
  • manja čaša(šolja) riže
  • 2 kašikice slatke crvene paprike
  • 2 kašike kosanog peršina
  • 1/2 kašikice sode bikarbone
  • vegeta, so, biber
  • 1 jaje
  • pola čaše krušnih mrvica
  • 3 dl soka od rajčice

Priprema:

Na ulju propržiti nasjeckani luk i pancetu.
U nešto većoj posudi rukom dobro izmiješati meso, pečeni luk,jaje, pancetu,crvenu papriku, peršin, sodu bikarbonu (od nje se ćufte onako malo ‘napušu’ tijekom kuhanja), rižu (kratko prokuhanu), vegetu, so i biber po želji. Na kraju pomalo dodavati mrvice kako masa ne bi bila premekana. (mrvice služe da upiju višak vlage-tekućine )
Pravite male loptice, lagano ih rukom spljoštite pa pržite u vrućem ulju s jedne i druge strane nekoliko minuta.
Dolijte rajčicu, malo vode, začiniti sa solju ili vegetom (kako vam odogvara), pobibriti, eventualno dodati malo šećera ako je rajčica prekisela.Potom poklopljeno kuhati uz povremeno dolijevanje vode oko 1 sat dok ćufte ne omekšaju.Napravite zapršku u međuvremenu: na malo ulja promiješati 2 kašike brašna, dodatu kašiku crvene paprike, pa uz miješanje pjenjačom, doliti oko 1-2 dl vode i lagano prokuhati.
Pred sami kraj uliti zapršku i još lagano prokuhati.
Poslužite uz pire krompir.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari