Jaffa kocke

18:49

Sastojci:
Biskvit:
  • 3 jaja 
  • 120 g smeđeg šećera 
  • 1 vanilija šećer bourbon 
  • 1 dl ulja 
  • 1 dl mlijeka 
  • 180 g brašna 
  • 1/2 vrećice praška za pecivo 
  • 15 g kakaa
Ostalo:
  • 2 dl svježe iscjeđenog soka naranče 
  • korica od jedne naranče 
  • 1 kašika likera od naranče 
  • 3 velike kašike marmelade od marelice
Glazura:
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stepeni C.
Mikserom izmutite jaja sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
Postepeno dodavajte ulje, a zatim i mlijeko.
Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu je potrebno podjeliti na dva jednaka dijela.
Jednoj polovici dodajte kakao i kašiku mlijeka.
Kalup promjera 20x30 cm. obložite papirom za pečenje i posebno ispecite dva biskvita.
Iscjedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Za 2 dl soka otprilike je potrebne dvije velike naranče.
Ohlađeni tamni biskvit razmrviti rukama i pomješati ga sa sokom naranče.
Svijetli biskvit premažite prethodno zagrijanom marmeladom, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
Čokoladu otopite na pari s uljem a zatim prelijte po kolaču.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari