Jaffa kocke
18:49
Sastojci:
Biskvit:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stepeni C.
Mikserom izmutite jaja sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
Postepeno dodavajte ulje, a zatim i mlijeko.
Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu je potrebno podjeliti na dva jednaka dijela.
Jednoj polovici dodajte kakao i kašiku mlijeka.
Kalup promjera 20x30 cm. obložite papirom za pečenje i posebno ispecite dva biskvita.
Iscjedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Za 2 dl soka otprilike je potrebne dvije velike naranče.
Ohlađeni tamni biskvit razmrviti rukama i pomješati ga sa sokom naranče.
Svijetli biskvit premažite prethodno zagrijanom marmeladom, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
Čokoladu otopite na pari s uljem a zatim prelijte po kolaču.
Biskvit:
- 3 jaja
- 120 g smeđeg šećera
- 1 vanilija šećer bourbon
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 180 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 15 g kakaa
- 2 dl svježe iscjeđenog soka naranče
- korica od jedne naranče
- 1 kašika likera od naranče
- 3 velike kašike marmelade od marelice
- 100 g tamne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stepeni C.
Mikserom izmutite jaja sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu.
Postepeno dodavajte ulje, a zatim i mlijeko.
Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu je potrebno podjeliti na dva jednaka dijela.
Jednoj polovici dodajte kakao i kašiku mlijeka.
Kalup promjera 20x30 cm. obložite papirom za pečenje i posebno ispecite dva biskvita.
Iscjedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Za 2 dl soka otprilike je potrebne dvije velike naranče.
Ohlađeni tamni biskvit razmrviti rukama i pomješati ga sa sokom naranče.
Svijetli biskvit premažite prethodno zagrijanom marmeladom, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.
Čokoladu otopite na pari s uljem a zatim prelijte po kolaču.
0 komentari