Lijena pita od krompira

00:12

Sastojci:
  • 4 krompira(Oguljeni i izrezani na skroz sitne kockice) 
  • 1 mala kašika soli 
  • voda 
  • brašno
Preljev:
  • 100 ml vode 
  • 1 kašika ulja

Priprema:

U jednoj zdijeli pomiješajte oguljeni i izrezani krompir sa solju. Dodajte malo brašna i vode u krompire dok ne dobijete malo gušću smjesu. Sve dobro promješajte i izlijte u podmazani pleh i pecite na 230 stepeni (°C)  nekih 30 do 35 minuta i dok se pita ne zarumeni.Kada je pita već pri kraju pečenja, u jednu manju šerpicu stavite vodu i ulje , neka prokuha, čim to prokuha odmah ga skinite sa vatre i zalite lijenu pitu i vratite je na pečenje još nekih 5-10 minuta.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari