Piletina na mandarinski

20:51

Piletina na mandarinski
Sastojci:
Za piletinu:

  • cca 600 g piletine (filetiranih prsa ili file zabatka)
  • 1+2 češnja češnjaka
  • So i biber
  • Mljevena čili papričica
Za umak:
  • 30 g šećera
  • 40 g smeđeg šećera
  • 60 ml sojinog umaka
  • Kašika soka od limuna
  • 2 češnja češnjaka (protisnuta)
  • cca 2 cm naribanog svježeg đumbira
  • 60 ml vode
  • 3-4 kašikice škrobnog brašna (može i obično)

Priprema:

Pripremite sve sastojke unaprijed.
Prepolovite uzduž češanj češnjaka pa njim natrljajte filete piletine s obje strane.Zatim posolite, pobiberite i pospite željenom količinom čili papričice s obje strane naravno.
Ispržite piletinu tako da dobro porumeni (može i na gril tavi). Piletinu maknite s vatre i izrežite na kockice veličine zalogaja. Ostavite sa strane.
U wok stavite obje vrste šećera,sok od limuna, sojin umak, češnjak i đumbir pa stavite na srednje jaku vatru dok ne dođe do vrenja(kuhanja). Smanjite vatru i dodajte vodu u kojoj ste razmutili škrobno brašno.
Dodajte piletinu koju ste izrezali na kockice i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak dobro ne zgusne i sok sa piletine ne bude obložena umakom.
Poslužite uz rižu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari