Piletina sa susamom

11:51

Piletina sa susamom

Sastojci:
  • 800 g fileta pilećih prsa 
  • limunov sok 
  • 2 kašike umaka od soje 
  • 1 kašika Vegete 
  • ulje za prženje
Za paniranje:
  • brašno 
  • 2-3 jaja 
  • so
  • biber 
  • 300 g sjemenki susama 
  • 2 kašike Krušnih mrvica 

Priprema:

Piletinu narežite na nešto veće trake. Pokapajte ih s limunovim sokom i umakom od soje zatm posuti s vegetom. Pustiti da malo odstoje.Uvaljati ih u brašno, potom umočite u razmućena, malo posoljena i pobiberena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.Stavite ih da se prže na dubokom vrućem ulju, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatno-žutu boju.Izvadite ih na upijajući papir.Piletinu sa susamom poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao što su tartar-umak.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari