Pizza Margarita

21:17

Margarita
Sastojci:
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1 kašikica šećera
  • 1 šolja mlake vode
  • 1 kašikica soli
  • brašna da se dobije glatko tijesto
Za nadjev:
  • 3-4 svježa i baš, baš zrela paradajza
  • mozarela sir za pizzu, oko 200 gr po jednoj
  • maslinovo ulje
  • so
  • bosiljak

Priprema:
Od sastojaka za tijesto umjesiti glatko tijesto i ostaviti ga u frižider da odstoji 2h, možete i duže, a ako nemate toliko vremena ostavite bar 15ak minuta dok pripremite nadjev.
Od tijesta odvojite jednu jufkicu, otprilike kad je razvučete da jo prečnik bude 30cm.
Paradajz poparite vrelom vodom pa ga ogulite i isjecite na kockice. Naspite malo maslinovog ulja u šerpu zatim dodajte paradajz i so pa prodinstajte paradajz, kad se malo zgusne onda je gotovo, kao sos.
Tim nadjevom nafilujte razvučeno testo pa na njega stavite sir i onda stavite da se peče na najvećoj temepraturi koju možete da namestite na svom šporetu(pećnici) i stavite je skroz dole.
Kad je pizza gotova pospite je sa bosiljkom(količina po želji).

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari