Prhki keksi (bez jaja)

23:25

Prhki keksi

Sastojci:
  • 400 g glatkog pšeničnog brašna
  • 120 g hladnog maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica 1 limuna
  • sok 1/2 limuna
  • voda (po potrebi)

Priprema:
U brašno utrljati hladni maslac narezan na kockice dok se ne dobije smjesa nalik krušnim mrvicama. Zatim redom dodavati ostale sastojke, a po potrebi dodavati po kašikicu vode dok se sve ne spoji u jedinstveno(kompaktno) tijesto. Zamotati u foliju(plastičnu) i ostaviti u hladnjaku da odmara barem 30 minuta.
Odmoreno tijesto izvaditi iz hladnjaka i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati u trougao(po mogućnosti pravougli) debljine do 5 mm. Oblicoma za kekse , ukoliko nemate oblice možete ko čašom rezati razne oblike po želji.
Kekse peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta dok keksi ne dobiju svijetlo smeđu boju.
Kekse po želji premazati marmeladom i spajati te posipati šećerom u prahu. Kekse čuvati u 'kutiji za kekse' ili u plastičnoj zdeli , dobro zatvorene.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari