Rajčica (umak) za pizzu

23:20

Rajčica umak
Sastojci za 5 staklenki po 750ml:
  • 3kg zrelih rajčica
  • So
  • 1 kašika šećera
  • Bosiljak
  • 2-3 grančice svježeg estragona
  • 1 kašika bibera u zrnu

Vrijeme pripreme: 30 min
Rok uporabe: 6 mjeseci


Priprema:

Rajčice preliti vrućom vodom i ogulite te ih odmah složite u staklenke. Zagrijte pećnicu na 190 stepeni. Zakuhajte 1,5l vode, 3 kašike soli i šećera te zajedno s začinskim biljem i biberom u zrnu dodajte mješavini i ponovno pustite neka zakuha.
Marinadu prelijte preko rajčica. Staklenke dobro zatvorite i složite u tavu te stavite u pećnicu. Ispod staklenki stavite kuhinjski papir(ubrus).
Kad se u staklenkama pojave mjehurići (otprilike 30 minuta) isključite pećnicu, ali staklenke ostavite unutra još minimalno sat vremena.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari