Štruca od mljevenog mesa

23:11

Štruca od mljevenog mesa
Sastojci:
  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 100 g suhe slanine
  • 1 manju glavicu luka
  • 1 žemlju
  • peršinov list
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 jaje
  • ulje za pečenje

Priprema:

Žemlju potopiti u vodu da omekša.Potom zagrijati ulje, dodati sitno nasjeckan luk ,propirjati ga, dodajte mu dobro iscijeđenu žemlju, promiješati i ohladiti.Prohlađenoj masi dodajte samljeveno meso, isjeckani češnjak i peršinov list, isjeckanu suhu slaninu, jaje, so i biber zatim sve dobro izmiješati. Napraviti štrucu i staviti je u podmazan lim za pečenje a zatim staviti da se peče u pećnicu koju smo predhodno zagrijali. Za vrijem pečenja štrucu prelijevati sokom ili masnoćom.Peći nekih 30 do 40 min.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari