Za'atar pecivo

11:55

Za'atar pecivo
Sastojci:
Za tijesto:

  • 2 i 1/2 šalice tople vode
  • paketić suhog kvasca
  • kašika šećera
  • kašika soli
  • 6-7 čaša brašna
Za premaz:
  • 1/2 čaše maslinova ulja
  • 1/2 čaše mješavina začina za’atar (po kašikica timijana, proprženog sezama, mažurana i origana usitnjenih u mužaru)

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto. Neka tijesto bude mekano kao za hljeb. Pustimo da nadođe(da se digne).
Podijelimo tijesto na 12 komada pa napravimo od njih okrugle kruščiće i pustimo ih da odstoje oko 20 min.Zatim ih pritisnemo odozgo kako bismo napravili plohu za premaz.
Potrebno je pomiješati začine i maslinovo ulje te time premazati obilnije svaki kruščić.
Peći na 180 stepeni Celzijevih od 30 do 45 minuta.Možete ih poslužiti za doručak, uz umak od jogurta ili uz glavno jelo.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari