Zapečena jaja u bešamel sosu

23:32

Zapečena jaja u bešamel sosu recept

Sastojci:
  • 8 jaja
  • 20 g putera
  • 1 kašika ulja
  • 30 g brašna
  • 300 ml obranog mlijeka
  • biber
  • dodatak jelu
  • muskatni oraščić
  • 100 g narendanog trapista
  • 4 zemičke
  • 800 ml soka od jabuke - napitak

Priprema:
 Na puteru i ulju propržiti brašno, uliti mlijeko, začiniti i skuhati bešamel sos. U vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa, razbiti jaja, preliti sa još malo bešamel sosa i posuti rendanim trapistom.Potom kratko zapeći oko 15-ak minuta u rerni zagrijanoj na 200*C. Servirati i poslužiti uz zemičke i sok od jabuke.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari