Baklava

18:45

Baklava recept
Sastojci:
  • 500 g gotovih kora za baklavu
Nadjev:
  • 500 g mljevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna
  • 150 g grožđica
Preljev:
  • 200 g meda
  • 200 šećera
  • 3 dl vode
  • ½ štapića vanilije
  • 1 limun

Priprema:

Priprema nadjeva:
Pomiješajte mljevene orahe sa vanilin šećerom, šećerom, grožđicama i naribanom limunovom koricom.
Lim za pečenje prethodno dobro nauljite i položite prve tri kore od kojih ste svaku prethodno poprskali uljem.
Na treću koru nanesite spremljeni nadjev od oraha. Postupak ponavljajte dok ne upotrijebite sve kore i cijeli nadjev, ali na takav način da završni sloj sadrži 4 do 5 kora (bez nadjeva).Prije samog pečenja baklavu narežite na prikladne oblike nožem koji prije svakog rezanja treba da potopite u vrelo ulje.
Pečenje baklave:
Pećnicu prethodno zagrijati na 170°C zatim baklavu stavite peći oko 40 minuta.
Priprema preljeva(agde):
Pomiješajte šećer i med potom dolijte vodu a onda dodajte 4 ploške limuna te pola štapića vanilije.Sve izmiješajte i kuhajte dok se ne zgusne.Kad je baklava pečena prelijte ju sa pripravljenim preljevom od meda i šećera.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari