Čokoladna salama u oblatni

23:54

Čokoladna salama
Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čololade za kuhanje
  • 200 g samljevenih oraha
  • 150 g petit beuere keksa
  • 1 žumanjak
  • 2 oblatne

Priprema:
Čokoladu za kuhanje izlomite na kockice zatim otopite na pari u prvoj zdjelici.Margarin i šećer u prahu pomiješajte pa otopite u drugoj zdjelici na pari te im dodajte žutanjak uz neprestano miješanje.U drugu zdjelicu, koja je još na pari, dodajte otopljenu čokoladu za kuhanje iz prve zdjelice,pootm samljevene orahe i samljevene petit beuere kekse pa sve lagano promiješajte dok ne dobijete čvršću masu . Zdjelicu maknite sa pare.Nadjev ostavite sa strane da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.Obje oblatne stavite na čiste mokre krpe kako bi oblatne omekšale i bile pogodne za rolanje.Prvu oblatnu premažite sa polovinom pripravljenog nadjeva pa ju pomoću vlažne krpe zarolajte u oblik rolade i ostavite da se osuši na nekih 20-25 stepni (sobnoj temperaturi).Isti postupak ponovite i sa drugom oblatnom i preostalim nadjevom.Čokoladne salame u oblatni ostavite da odstoje najmanje 3 dana prije konzumacije jer su tada najukusnije.Čokoladne salame su pripravljene i spremne za posluživanje.

kolači

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari