Francuska piletina (brzo i jednostavno)

14:29

Francuska piletina
Sastojci:

  • 3 glavice sitno narezanog luka
  • 4 komada pilećih prsa ili još bolje – 2 komada prsa i 4 komada bataka ili zabataka
  • sok jednog ili 1,5 limuna
  • 2 čaše bijelog vina
  • 2-3 kašikice suhog ili svježeg estragona
  • 2 čaše (400 ml) kiselog vrhnja


Priprema:

Na ulju popržite luk, dodajte piletinu narezanu na kockice i pržite dok ne požuti sa svih strana. Pobiberite i dodajte sok jednog limuna. Pustiti da se kratko krčka a zatim dodajte čašu bijelog vina. Kad' vino ispari, dodajte još jednu čašu.
Posuti estragonom, smanjiti vatru i pustiti da se lagano pirja, ne trebate poklapati!
Kad ispari još tekućine, dodajte kiselo vrhnje, dobro promiješajte i nakon pola minute do minutu skinuti s vatre.
Kao prilog možete koristiti sledeće: kuhana riža, tikvice lagano prepečene u tavi ( posute s curry prahom te polivene limunovim sokom).
(Marina kuharica)

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari