Francuske rolnice

00:14

Francuske rolnice

Sastojci:
Tijesto:


  • 300 ml mlijeka
  • 150 ml kisele vode
  • malo soli
  • 50 g putera
  • 100 g šećera
  • sok od jednog limuna
  • 2 jaja
  • 600 g brašna
  • kockica kvasca

Nadjev:
  • nutela ili višnje


Priprema:

Od navedenih sastojaka umjesite glatko tijesto. Pokrijte tijesto najlon kesom i ostavite 2 sata u hladnjak.Razvijte tijesto i po njemu isjeckajte 200 g putera i pospite 1 kesicom vanilin šećera, pa tijesto smotajte u pismo i vratite u frižider na pola sata.Tako uradite još dva puta sa tijestom (razviti ga i smotati u pismo i u firižider na hlađenje),to jest 3 puta po pola sata na hlađenje u frižider.Poslije toga tijesto razvijete isječete na trake i filovati po želji.U ovom slučaju filovano je sa nutelom i višnjama.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari