Gulaš čorba

00:16

Gulaš čorba
Sastojci:
  • 3 kašike ulja
  • 100 g crvenog luka
  • 200 g govedine ili junetine
  • 3 kašike brašna
  • pola kašike crvene paprike
  • malo soli
  • 200 g krompira
  • 100 ml bijelog vina ili soka od paradajza

Priprema:

Na ulju ispržiti stino isjeckan luk. Dodajte na kockice izrezano meso, crvenu papriku i so. Meso dinstati najprije u vlastitom(svom) soku, onda pospite brašnom, kad ono zažuti, zalite prvo hladnom, pa onda toplom vodom. Kuhati sve dok meso ne postane mekano. Krompir ogulite, izrežite u kocke i skuhati u slanoj vodi. Kad je kuhan, ocijedte ga i dodajte u čorbu. Na kraju dodajte vino (umjesto vina možete se dodati sok od paradajza) i ostavite da provri.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari