Hurmašice s čokoladnim punjenjem

10:50

Hurmašice sa čokoladom recept

Sastojci:
Tijesto:

  • 150 g omekšalog putra
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašičica vanilin šecćera
  • dva jajeta
  • 1 kašicica praška za pecivo
  • 2 kašike sirćeta
  • brašna po potrebi
  • kockice čokolade
  • 2 fildžana ulja
Agda:
  • 250 g šećera
  • 5-6 dl vode
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1/2(pola) kašičice muškatnog oraščića
  • 1/2 (pola) kašičice kardamoma 

Priprema:

Omekšali puter izmiksajte sa 2 fildžana ulja. Dodajte 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera.Nastavite miksati 4 do 5 minuta.Dodavajte jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme.Umutite 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (oprez: to pjeni). Dodajte to umućenom puteru. Dodavajte brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdo, a ni premekano.Otkidajte komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade. Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri,oblikovati.Hurmašice peći na 190°C oko 30 do 40 minuta ili dok ne porumene.Vruće hurmašice zalijte hladnom agdom.
Agda:
vodu i šećer stavite da prokuhaju i stavite kašičicu vanilin šećera zatim pola kašikice muškatnog oraščića i istu količinu kardemoma (po želji).Ostaviti da se agda ohladi.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari