Kolač s jabukama (bez pečenja)

22:32

Kolač s jabukama
Sastojci:
  • pakiranje pettit beure keksa
  • 800 g jabuka (vagati oguljene)
  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 kašika šećera
  • 500 ml vode
  • sok polovice limuna

Priprema:

Jabuke ogulite, očistite od sjemenki i sitno ih isjeckajte. Jabuke prebacite u posudu za kuhanje, dolijte vodu, šećer i limunov sok pa kuhajte 10-tak minuta dok jabuke malo ne omekšaju.
Puding razmutite sa 1 dl vode i ulijte ga jabukama. Prokuhati uz miješanje još nekih 5 minuta dok se krema lijepo ne poveže.
U lim za pečenje prethodno premazan maslacem (srednja veličina - oko 38×25 ) složiti jedan red keksa (nije ih potrebno namočiti u mlijeko jer će se razmočiti od kreme s jabukama). Preko keksa izlijte pola kreme, složite odmah i drugi red keksa, prelijte ostatkom vruće kreme i rashladiti, prvo na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku.
Ukrasite šlagom i poslužite rezano na kocke.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari