Kremaste kocke

20:21

Kremaste kocke
Sastojci:
Biskvit:

  • 5 jaja
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo
Krema:
  • 2 pudinga za tiramisu ili od vanilije
  • 250 ml mascarpone sira
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 šlagfixa

Priprema:

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa zasebno miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.Postepeno dodavati brašno, kako,prašak za pecivo i otopljeni margarin.Posebno ismiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, zatim ih polahko kuhačom umiješati u smjesu od žumanjaka.Peći u okruglom ili četvrtastom limu na papiru za pečenje.Kolač pecite cca 30 minuta na 180 stepeni C.Pečeni biskvit okrenuti na rešetku, odvojite papir za pečenje i ohladiti ga.
Krema:
Pudinge skuhajte prema uputama na pakiranju. Uz stalno miješanje ga ohladiti da se ne bi stvorila korica na njemu.Posebno istucite vrhnje za šlag sa kremfixom.U većoj posudi izmješati mascarpone sir ,kuhani puding i tučeno slatko vrhnje. Sve dobro sjedinite.Biskvit poškropiti sa 1,5 dl mlijeka i malo ruma, a potom ga premazati kremom i dobro rashladiti u hladnjaku. Tako ohlađeni kolač prije posluživanja pokapati uz pomoć kašikice dekorativno otopljenom čokoladom.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari