Meksička pita

15:29

Meksička pita recept

Sastojci:
Nadjev:
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 2 kašike tekućeg meda
  • 120 g kvalitetne tamne čokolade (min. 60 % kakaa)
  • 50 g mliječne čokolade
Tijesto:
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 20 g kakao praha
  • 6 g praška za pecivo
  • na vrh noža mljevenog cimeta
  • na vrh noža mljevenih klinčića
  • 65 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g omekšanog maslaca
Posipanje:
  • kakao prah
Priprema:
Priprema tijesta:
Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo,zatim dodajte i ostale sastojke.Tijesto lagano miješajte dok se sastojci ne prožmu, a potom ga kratko mijesite na pobrašnjenoj površini.Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje i popunite sa 2/3 tijesta lagano ga utiskujući po dnu kalupa.Ostatkom tijesta obložite rub kalupa za torte do visine 2 cm.Sve ostavite 1 sat na hladnom mjestu da se stisne.Pecite na 190°C 10 – ak minuta.
Priprema nadjeva:
U loncu uz stalno miješanje zakuhajte vrhnje i med.Skinite lonac s vatre.Čokoladu razlomite na kockice i miješajući rastopite u vrhnju.Čokoladni šlag stavite na hlađenje.Kad se čokoladni šlag stvrdnuo izlijte ga na tijesto i poravnajte, a zatim sve ostavite hladiti 2 sata u frižider.Prije serviranja po želji ukrasite tortu posipanjem kakao praha.


Možda Vam se sviđa i :

0 komentari