Mesna štruca

10:47

Mesna štruca
Sastojci:
  • 1 kg mljevenog mesa
  • 150g tanko rezane pancete
  • 4 komada topljenog sira u listićima
  • 1 jaje
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 2 šake krušnih mrvica
  • svežnjić peršinovog lišća
  • 1 luk
  • 2 režnja bijelog luka
  • 1 dl bijelog vina
  • vegeta, so, biber, kašikica mljevene crvene paprike

Priprema:

Pomiješajte u jednoj posudi meso, jaje, sitno sjeckani luk i bijeli luk te peršinovo lišće, kiselo vrhnje i začine. Miješajte rukom dok se ne dobije kompaktna masa.Šnitama pancete, obložite duguljasti kalup u kojem ćete peći, preko toga složiti jedan dio mesne smjese, poredajte po mesu listiće sira pa završite preostalim mesom. Sve zajedno obložiti preostalom pancetom,potom zaliti sa vinom pa pokriveno alu folijom peći u pećnici na 200ºC pola sata. Nakon toga, maknite foliju, ocijedite svu suvišnu tekućinu i masnoću (moći ćete je poslije iskoristiti kao preljev za gotovo pečenje ili pire) pa nastavite peći još 20-tak minuta dok štruca ne dobije lijepu boju.Naravno , može se dogoditi da vam se štruca ne zapeče lijepo sa donje strane (to ovisi o vrsti pećnice) pa kad ju okrenete i primjetite da panceta nije fina hrskava, vratite štrucu na svega nekoliko minuta u pećnicu na gril funkciju kako bi panceta postala hrskava. Isto tako se nemojte iznenaditi količinom tekućine koja će se osloboditi tijekom pečenja jer panceta pusti dosta masti a štruca se dobar dio vremena peče pod folijom i tekućina nema gdje ispariti. Zato je potrebno odliti svu tu tekućinu kako bi se štruca mogla lijepo zapeći sa svih strana.Pečenu mesnu štrucu okrenite na pladanj, pustite da odstoji najmanje 15 min (jer će se inače veoma teško rezati) pa narežite na tanje komade.
Poslužite uz pire krompir i umak od pečenja.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari