Monte torta

23:22

Monte torta
Sastojci:
Za podlogu:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 2 kašike čokoladnog mlijeka
Za svijetlu kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 120 g maslaca
Tamna krema:
  • 500 g umućenog slatkog vrhnja
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 4 kašike čokoladnog namaza

Priprema:

Mljeveni keks izmješati s otopljenim maslacem potom sve to fino sjedinite.Odmah zatim dodajte dvije kašike čokoladnog mlijeka. Smjesu dobro utisnite na dno kalupa, da bude kompaktna podloga,ostavite u frižideru.U 100 ml mlijeka razmutite brašno i šećer, a ostatak stavite da prokuha . Zatim umješajte razmućeni dio i kuhati kao puding uz konstantno mješanje. Kad se zgusne, sklonite s vatre i dodajte maslac. Svijetlu kremu odmah stavite na podlogu i ostaviti da se hladi.Po svijetloj kremi razmažite čokoladni namaz.Slatko vrhnje koje ste umutili zagrijte do vrenja, zatim dodajte čokoladu za kuhanje. Kad se čokolada istopi sklonite s vatre. Ostaviti da se prohladi 10 minuta, a zatim stavite na svijetlu kremu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari