Mousse kolač

13:15

Mousse kolač recept

Sastojci:
  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g mliječne čokolade
  • 160 g maslaca
  • 5 bjelanjaka
  • 2 g soli
  • 5 žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 110 g mljevenih lješnjaka
  • 1 puding od čokolade
  • 2 g praška za pecivo

Priprema:
Čokoladu razlomite na manje komadiće i zajedno s maslacem otopite na pari, zatim ostavite da se hladi.Bjelanjcima dodajte so i istucite čvrst snijeg.Zatim žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte mikserom dok smjesa ne postane bjelkasta, onda u nju umiješajte smjesu od čokolade i maslaca i snijeg od bjelanjaka.Mljevene lješnjake pomiješajte sa praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.Lagano u smjesu umiješajte sadržaj vrećice pudinga od čokolade.Kalup za torte promjera oko 26 cm obložite papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.Prije posluživanja mousse ohladite i ukrasite mousse kolač sa kakaom u prahu.



Možda Vam se sviđa i :

0 komentari