Pogača od krompira i tunjevine

21:45

Pogača od krompira i tunjevine
Sastojci:

  • dvije konzerve tunjevine
  • 500 g krompira
  • dvije glavice crvenog luka
  • jedan riježanj bijelog luka
  • malo mlijeka
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo majčine dušice
  • ulje
  • ribani sir


Priprema:

Ako je moguće koristite svježu tunjevinu koju samo skuhate u vodi s mirođijama. Ako koristite konzerve tunjevine u ulju, najprije na konzervi načinite dva otvora, okrenite je i stavite u tanjir da ulje isteče (inače bi jelo bilo previše masno). Skuhajte krompir i pripremite pire s mlijekom,(namastite ga uljem) umjesto maslaca koristite se uljem što ste ga ocijedili iz konzervi. Na ulju ispržite narezan luk, dodajte sitno nasjeckani bijeli luk, usitnjenu tunjevinu i majčinu dušicu (može i malo origana umijesto mačine dušice). Malo prodinstajte, pa sve dodajte u pire. Stavite u zamašćenu tepsiju, poprskajte preko uljem,zatim pospite ribanim sirom i zapecite u rerni. Prije posluživanja pospite sjeckanim zelenim peršinom.


bosanski kuhar

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari