Pohovana piletina

20:08

Pohovana piletina
Sastojci:
  • 5 komada pilećih prsa 
  • 2 male kašike soli 
  • 1/4 male kašike bibera 
  • 1/4 male kašike ljute paprike 
  • 1 mala kašika bijelog luka u prahu 
  • 1 mala kašika crvene paprike 
  • 2 kašike majoneze 
  • 2 kašike kiselog vrhnja 
  • 2 kašike parmezana 
  • 1.5 šolja krušnih mrvica 
  • 2 male kašike kukuruznog brašna 
  • 100 ml ulja

Priprema:
Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini po pola, to jest jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati so, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku ,sve pomiješati.
Potom dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan , pomiješati da se sve sjedini.
Zdjelu je potrebno zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru na sat-dva.
Tepsiju podmažite uljem i pospite kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se spriječi lijepljenje mesa za tepsiju) i ostaviti na stranu.
Piletinu uvaljajte u krušne mrvice i redajte u tepsiju.
Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
Piletinu peći na 210 stepeni C. oko 25-30 minuta .

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari