Razlivena pita

21:16

Razlivena pita
Sastojci:
  • 5-6 krompira
  • 2 luka
  • 2 jaja
  • brašno
  • voda
  • vegeta, so, biber
  • 4 kašike kiselog vrhnja

Priprema:
Krompir ogulit i nasjeckati na sitne kockice (možete ga i naribati ako vam je tako lakše). Luk isto tako nasjeckati na sitne kockice. Sve zajedno povegetiti, pobiberiti i malo pouljiti.
U posebnoj posudi pjenjačom miješati jaja, brašno, vodu i kiselo vrhnje kako bi se dobila smjesa malo gušća nego za klasične palačinke. Posolite i povegetite.
U pripremljenu smjesu od jaja, vode i brašna umiješajte krompir i luk, pa sve zajedno izliti u lim koji ste prethodno premazali debljim slojem masti ili margarina. S vrha malo pouljite (stavite prst na bocu ulja i pokapajte po površini)
Peći u pećnici na 180℃ oko 40 minuta, dok razlivena pita lijepo ne porumeni.
Poslužite narezano na kocke uz jogurt, kiselo mlijeko ili kiselo vrhnje.

(recipeci)

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari