Rolat s rumom

15:39

Rolat s rumom
Sastojci:
  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike marmelade
  • 1 margarin
  • 200 g šećera u prahu 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 dl ruma

Priprema:

Pjenasto umutite žumanca sa šećerom,dodajte brašno i marmeladu. Na kraju lagano umješajte sam od bjelanaca. Smjesu sipajte u pleh i peći na 180 stepeni dok ne dobije finu braon boju.
Pečenu i ohlađenu koru isjeći na kockice 1x1 cm.
Za krem:
Umutite pjenasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte otopljenu čokoladu i na kraju rum. U krem dodajte kockice biskvita i dobro izmješajte. Napravite rolat i držite u frižideru.
Ukoliko rolat pravite i za djecu,rum zamjenite ekstratom ruma pomješanim sa 1dl prokuhane vode i šećera,po želji.

(žena.blic.rs)

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari