Ruske palačinke (Blini)

21:48

Blini
Sastojci:
  • 100 g raženog brašna
  • 100 g pšeničnog bijelog brašna
  • 2 dl toplog mlijeka
  • 120 g maslaca
  • 2 jaja
  • 1/2 vrećice di-go suhog instant kvasca
  • kašikica praška za pecivo
  • kašikica šećera i soli

Priprema:

Pomiješati u posudi brašno, kvasac, so i šećer. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.Dodati u posudu s brašnom otopljeni maslac,mlijeko i žumanjca pa dobro izraditi mikserom. Zatim na kraju kuhačom lagano umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Trebali bi dobiti pjenastu ali tekuću smjesu. Pokrijte ju kuhinjskim ubrusom i pustiti da tijesto odleži 30 minuta.U većoj tavi na sasvim malo ulja ili maslaca peći bline(ruske palačinke), 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lijepo ne porumene.
Poslužiti još tople uz prilog po želji.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari