"Spaljena krema"

19:05

"Spaljena krema"
Sastojci:

  • 1 l slatke pavlake
  • 185 g šećera
  • 1 vanilijna mahuna
  • 2½ dl ili 13 žumanaca

Priprema:
Presijecite vaniliju i izvadite srž. Zatim u slatku pavlaku ubacite koru i srž vanilije i šećer i lagano zagrijavajte u šerpi dok ne prokuha. Povremeno miješajte da ne zagori. U drugu posudu izlijte žumanca. Kada slatka pavlaka prokuha izvadite iz nje vanilijnu mahunu i sklonite je sa vatre.Zatim jednu trećinu prokuhane slatke pavlake lagano umutite u žumanca. Onda sa umućenim žumancima i slatkom pavlakom blago legirajte ostatak slatke pavlake na umjerenoj temperaturi, oko 4-5 minuta dok ne osjetite da masa postaje malo gušća. Pazite masa ne smije da kuha.Uklonite pjenu sa površine i raspodijelite kremu u manje vatrostalne posude koje ćete staviti u bain-marie sa unaprijed zagrijanom vodom, i peći oko 1½ sat na temperaturi od 110°C.
Kada je "spaljena krema" gotova, ohladite ju u frižideru 3-4 sata prije serviranja.
Serviranje:
Spaljenu kremu prespite tankim slojem braon šećera i karamelizirajte sa plamenikom dok se ne napravi hrskava karamel korica.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari